13.09.2016

До 20-річчя Енергоатома стартував велопробіг «З Україною в серці», у якому беруть участь представники чотирьох українських АЕС

У місті-супутнику Рівненської АЕС стартував масштабний велопробіг «З Україною в серці», у якому беруть участь представники чотирьох українських АЕС та Дирекції НАЕК «Енергоатом». Впродовж тижня енергетики проїдуть чотирма областями західної та центральної України, демонструючи своїм прикладом, що ядерна енергія – це патріотично, прогресивно, екологічно.

12 вересня на пристанційній площі Рівненської АЕС пройшло урочисте відкриття велопробігу «З Україною в серці», присвяченого 20-річчю створення НАЕК «Енергоатом». Захід, що має на меті підвищення іміджу Компанії, висвітлення її внеску в забезпечення енергетичної незалежності країни, розпочався з яскравого дійства: працівники Палацу культури РАЕС та їхні вихованці провели святкові урочистості, а підтримати спортсменів-атомників зібрались представники адміністрації та профспілкового комітету РАЕС, колективи багатьох підрозділів.

Під час урочистостей заступник генерального директора РАЕС Роман Гошовський побажав усім учасникам велопробігу вдалого старту та достойного фінішу, - «Мета заходу ще раз заявити, що НАЕК «Енергоатом» - провідна енергогенеруюча компанія, яка за 20 років своєї діяльності завоювала більшу частину енергоринку країни, приносячи в кожен дім екологічно-чисту та безпечну енергію».

Успішно пройти увесь маршрут та донести до мешканців західної та центральної України, що атомна енергетика сьогодні є безпечною та надійною, побажав велоспортсменам голова профспілкового комітету РАЕС Іван Мельник.

За словами радника президента Компанії Олега Поліщука, НАЕК «Енергоатом» та незалежна Україна є майже ровесницями і впродовж усього періоду, незважаючи на складні часи в державі, Компанія розвивалась та розбудовувалась. «Для мене честь сьогодні стояти тут, адже на моє глибоке переконання НАЕК «Енергоатом», яка об’єднує усі діючі українські АЕС, є флагманом енергетики країни, рушійною силою позитивних змін в державі. За останні два роки спільними зусиллями колективу «Енергоатому» вдалося продовжити термін експлуатації енергоблоків №№1, 2 ЮУАЕС та побудувати ЛЕП «РАЕС – п/с «Київська» - це найбільш вагомі показники та найкраща відповідь тим, хто дозволяє собі сьогодні критику на адресу Компанії. Протягом усього іміджевого заходу ми будемо доносити до кожного українця, якого зустрінемо на своєму шляху, позитивний заряд енергії атомників, спрямований на запровадження нових відмінних стандартів та якостей».

Після урочистого відкриття заходу колона велосипедистів рушила до першої зупинки - с. Базальтове Костопільського району Рівненської області. Велоспорсмени - працівники Рівненської АЕС запевняють, що гідно представлятимуть енергогенеруюче підприємство під час велопробігу Україною. Координатором команди рівненських атомників є велосипедист з багаторічним стажем, активний та постійний учасник масштабних веломарафонів та змагань, електромеханік цеху з ремонту вантажопідіймальних механізмів енергоремонтного підрозділу РАЕС Олександр Кудрик.

Олександр Кудрик працює на підприємстві близько семи років. Хлопець з дитинства захоплювався велосипедним туризмом і саме тоді розпочав свої перші подорожі Україною. Постійний рух, гармонія з природою, прагнення до самовдосконалення, здорова конкуренція та нові знайомства допомагають йому щоразу сягати нових вершин. Серед досягнень велоспортсмена - участь у міжнародному веломарафоні «Париж-Брест-Париж», гірські багатоденні марафони, мультигонки, триатлони, численні заїзди та перегони на різноманітні дистанції, чемпіонати України та бревети міжнародного рівня. Велосипед не єдине захоплення 29-річного атомника: біг, плавання, сплавляння, гірський туризм лише доповнюють звання «супермарафонця».

«Кожен спортсмен знає, що найкращим стимулом до перемоги є щире бажання прославити свою рідну Батьківщину, саме такі відчуття постійно підштовхують до нових звершень та злетів. Тому сподіваюсь, що усі ми подолаємо цю відстань з блиском в очах, із запалом в душі та з Україною в серці», - відзначив Олександр Кудрик.

Велосипедний заїзд «З Україною в серці» триватиме з 12 по 18 вересня. Впродовж цього часу атомники здолають дистанцію близько 700 км чотирма областями України. Тримайте руку на пульсі найсвіжіших «велоновин» та щодня слідкуйте за щоденником велопробігу на офіційному сайті Рівненської АЕС та сторінці @InformAtom у мережі «Facebook».

Нефінансовий звіт НАЕК «Енергоатом» за 2016 рік