11.10.2016

До ювілею Енергоатома рівненські атомники пересіли на мотоцикли

До ювілею Енергоатома рівненські атомники пересіли на мотоцикли 7 жовтня з центральної площі міста-супутника Рівненської АЕС стартував масовий мотопробіг «АЕС: стабільність, надійність, перспектива», присвячений 20-ій річниці НАЕК «Енергоатом». Рівненські атомники та мешканці енергетичного містечка єдиною колоною на «залізних конях» подолали 30 кілометрів на шляху до районного центру Володимиреччини.

Захід відбувся з метою підтримки позитивного іміджу АЕС, розвитку соціального партнерства, поширення достовірної інформації про діяльність Рівненської АЕС та активізації інформаційної роботи з громадськістю, підняття рівня інформування мешканців регіону про роботу усієї Компанії, а також популяризації спортивно-оздоровчої ініціативи працівників електростанції та розвитку активного відпочинку серед населення.

Учасниками мотопробігу стали працівники РАЕС, мешканці міста-супутника та Володимирецького району, зокрема представники ГО «Кузнецовський байк-клуб «Гориничі» та громадського об’єднання вільних байкерів.

Урочистий старт колони мотопробігу, яку очолив генеральний директор РАЕС Павло Павлишин, розпочався з центральної прохідної Рівненської АЕС. Учасників феєричного заїзду дружньо вітали працівники підприємства, а творчу атмосферу заходу забезпечили керівники та вихованці художньої самодіяльності Палацу культури РАЕС. Незважаючи на непогоду, під гучний рев моторів колона байкерів зі стягами електростанції, Компанії та України рушила через місто атомників до смт. Володимирець.

Першою зупинкою мотоциклістів стала Володимирецька центральна районна лікарня, де учасників мотопробігу радо зустрічали голова Володимирецької райради Василь Ковенько та головний лікар ЦРЛ Іван Караїмчук.

Голова Володимирецької районної ради Василь Ковенько відзначив, що за останні п’ять років, завдяки діяльності РАЕС Володимирецький район отримав чималі субвенції на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження електростанції (ЗС). «Варто відзначити, що наш район та Рівненська АЕС мають своєрідний нерозривний симбіоз, тож ми дуже раді кожному новому досягненню найпотужнішого підприємства області. За минуле п’ятиріччя ми отримали більше 30 мільйонів гривень субвенцій на будівництво та розвиток соціальної інфраструктури. А у цьому році ще 9 мільйонів, які будуть використані на будівництво школи. Завдяки цим коштам покращуються стан та матеріально-технічна база установ та закладів району, рівень надання медичних послуг, профілактичної діяльності. Хочеться лише побажати, аби Рівненська АЕС і надалі розвивалась такими ж потужними темпами», - підкреслив В.Ковенько.

Привітав атомників з 20-річчям створення енергогенеруючої Компанії й головний лікар Володимирецької ЦРЛ Іван Караїмчук, - «Хочу подякувати персоналу Рівненської АЕС за те, що наразі ми маємо можливість повноцінно розвивати соціальну сферу регіону. Сьогодні ми стоїмо на ганку лікувального корпусу, де 60% кошторисної вартості об’єкту профінансовано за кошти субвенцій соціально-економічної компенсації ризику населення ЗС РАЕС. У свою чергу, ми розуміємо, що ядерна галузь є стратегічною. Тому щиро бажаємо підприємству лише подальшого розквіту та процвітання».

Після оглядової екскурсії відновленим корпусом Володимирецької лікарні колона учасників мотопробігу рушила до Володимирецького навчально-виховного комплексу, який об’єднує в собі ЗОШ №3 та дошкільний навчальний заклад. Маленькі вихованці закладу підготували для атомників цілу святкову програму, а ті, в свою чергу, подарували малечі безліч пакунків з подарунками. За словами директора НВК Олени Тарасюк, освітня установа - це ще один об’єкт, який було повністю відбудовано та оснащено за кошти субвенцій компенсації ризику населення ЗС РАЕС: «Захід, який сьогодні організували атомники надзвичайно вразив наших діток. Ця подія демонструє, що працівники РАЕС не лише працюють на благо країни, а й є креативними по духу та творчими по запалу особистостями».

Генеральний директор РАЕС Павло Павлишин, який постійно підтримує усі заходи соціального спрямування, що пропагують спорт, активний відпочинок та здоровий спосіб життя серед населення, відзначив, що дощова погода не стала перешкодою ініціативи, а навпаки, мотивувала атомників рухатися вперед. Проведеною акцією учасники мотопробігу не лише презентували ядерну галузь, але й довели, що українські АЕС – це стабільність, надійність та перспектива.

Нефінансовий звіт НАЕК «Енергоатом» за 2016 рік