28.09.2017

Westinghouse і «Турбоатом» підписали контракт про розширене партнерство

Компанія Westinghouse Electric оголосила про підписання розширеного Меморандуму про взаєморозуміння з українською компанією ПАТ «Турбоатом» з метою координації і співпраці щодо збільшення потужності атомних електростанцій України. Турбоатом є однією з провідних світових компаній в галузі проектування і виробництва турбін для ядерних, теплових і гідроелектростанцій.

«Це стратегічне співробітництво з Турбоатомом – відмінний приклад того, як Westinghouse прагне надати нашому замовнику, Енергоатому, інноваційні технічні рішення для подальшого підвищення потужності, ефективності та безпеки обладнання», – зазначив Азіз Даг, Віце-президент Westinghouse і керуючий директор компанії у північній і східній Європі. «Ми також розраховуємо на співпрацю з іншими українськими постачальниками для підтримки нашої діяльності, пов'язаної з потенційним проектом  «Енергетичний міст Україна – Європейський Союз»».

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України нещодавно схвалило аналіз проекту «Енергетичний міст Україна – Європейський Союз», який буде реалізовано у партнерстві між державними і приватними компаніями. Рішення міністерства було прийнято на основі техніко-економічного обґрунтування, проведеного Westinghouse Electric Company, Polenergia International S. r.l. и EDF Trading Limited. Терміни потенційного проекту мають на увазі значне збільшення потужності існуючих енергоблоків ВВЕР-1000 в Україні. В даний час в Україні діють 13 реакторів типу ВВЕР-1000.

***

Westinghouse працює в Україні з 1992 року, сприяючи диверсифікації постачання на український ринок ядерного палива та передового світового досвіду і технологій. У середині 1990-х років, Westinghouse почав свою роботу в країні з модернізації безпеки ядерного арсеналу країни. Послідовно компанія створила великий інженерний центр, передаючи технології і готуючи сотні українських ядерних фахівців. Протягом майже 20 років, успішне спільне підприємство Westinghouse у Харкові працевлаштовує майже 200 навчених відповідно до стандартів Європейського Союзу та США співробітників, які розробляють продукти, адаптовані до українського ринку.

Westinghouse

ФОТО надано прес-службою ПАТ «Турбоатом»

Нефінансовий звіт НАЕК «Енергоатом» за 2016 рік