18.05.2006

Підбито підсумки Міжнародного конкурсу дитячої творчості "Наша енергія - наше майбутнє"

У Федеральному агентстві з атомної енергії Росії відбулась урочиста церемонія нагородження переможців Міжнародного конкурсу дитячої творчості «Наша енергія - наше майбутнє», проведеного спільно українською НАЕК «Енергоатом» та російським ВАТ «ТВЕЛ» на честь 10-річчя створення обох компаній. У конкурсі взяли участь більше 200 школярів у віці 12-17 років: діти працівників чотирьох українських АЕС, а також трьох підприємств корпорації «ТВЕЛ» - Машинобудівного заводу, Чепецького механічного заводу і Новосибірського заводу хімконцентратів.

Перший, відбірковий етап конкурсу відбувся у січні-березні цього року. Учасники представили творчі роботи у трьох номінаціях (реферат, малюнок і фотографія), котрі розкривали загальну тему конкурсу «Наша енергія - наше майбутнє».

А 15 травня у Москві, в залі колегії Росатома переможцям дитячого конкурсу були вручені дипломи і подарунки. У церемонії нагородження взяли участь голова Федерального агентства з атомної енергії РФ Сергій Кирієнко, перший віце-президент-технічний директор НАЕК "Енергоатом" Юрій Коврижкін та  в.о. президента ВАТ "ТВЕЛ" Антон Баденков.

Вітаючи російських і українських школярів, С. Кирієнко відзначив, що в своїх роботах діти втілили «енергію, з якою вони ставляться до свого життя і до того, що їх оточує». «Кожен, хто займається атомною енергетикою, неминуче дивиться далеко уперед, тому що атомна енергетика - це галузь, орієнтована в майбутнє, і це майбутнє в надійних руках», - сказав С. Кирієнко.

Виступаючи на церемонії нагородження, А. Баденков підкреслив, що цього року виповнюється десять років плідної і конструктивної співпраці між корпорацією «ТВЕЛ» і НАЕК «Енергоатом». Він висловив переконання, що атомна енергетика в Росії і Україні, а також співпраця обох компаній розвиватиметься і надалі. Зі свого боку, Ю. Коврижкін відзначив, що в Україні до 2030 року передбачається побудувати нові енергоблоки і в 2,6 рази збільшити виробництво електроенергії на АЕС. Він також підкреслив, що корпорація «ТВЕЛ» є «найголовнішим і кращим постачальником ядерного палива» для українських АЕС».

Фіналісти конкурсу відвідали Московський Кремль і Машинобудівний завод (м. Електросталь), побували в Третьяковській галереї, Храмі Христа Спасителя.

Нині російські учасники конкурсу перебувають у Києві, де для них передбачена  насичена екскурсійна програма з відвідуванням найцікавіших  історичних пам'ятників.

Нефінансовий звіт НАЕК «Енергоатом» за 2017 рік