16.10.2015

«Наші Гроші» викривили інформацію щодо тендерних закупівель РАЕС заради яскравого заголовку

Видання «Наші гроші» в матеріалі під заголовком «РАЕС відмовилась виконувати рішення АМКУ задля перемоги коштовних чехів» знов подало викривлену інформацію.

Зокрема, в статті стверджується, що «рівненські тендерники відмовились виконувати рішення АМКУ, аргументуючи це недостатньою поінформованістю членів колегії». В дійсності ж рішення АМКУ № 1372-р/пк-ск від 12 серпня 2015 року, прийняте за результатом розгляду скарги ТОВ «ІПП-Центр», Рівненська АЕС повністю виконала.

По-перше, Конкурсний комітету РАЕС скасував власне попереднє рішення щодо визнання компанії «UJV Rez a. s.» (Чехія) переможцем конкурсу на придбання послуг з оцінки технічного стану внутрішньокорпусних пристроїв реактора енергоблоку №3 РАЕС (у зазначеному конкурсі окрім «UJV Rez a. s.» також брали участь ТОВ «ІПП-Центр» та ТОВ «ІК «Атоммашекспорт»).

По-друге, у повній відповідності до вказаного рішення АМКУ, Конкурсний комітет РАЕС перерахував бали, які набрали пропозиції учасників конкурсу. За результатами повторної оцінки пропозицій переможцем торгів було визнано компанію «UJV Rez a. s.», яка набрала найбільшу кількість балів.

Зазначимо, що скаржник, а саме ТОВ «ІПП-Центр», після повторного оформлення результатів торгів та вибору переможця, не оскаржував зазначене рішення, тобто був згоден з ним.

Таким чином, рішення щодо невизнання переможцем ТОВ «ІПП-Центр» прийняте на абсолютно обґрунтованих підставах та не суперечить принципам справедливої конкуренції.

Чекаємо на публікацію у виданні «Наші Гроші» достовірної інформації з цього та усіх наступних приводів. Сьогодні українські АЕС несуть основне навантаження із забезпечення країни електроенергією, тому будь яка інформація, що стосується безпеки експлуатації енергоблоків АЕС та робіт, пов’язаних із продовженням термінів їх експлуатації, має перевірятись особливо ретельно.

Рівненська АЕС має позитивний досвід співпраці з «UJV Rez a. s.» (Чехія) під час робіт з продовження експлуатації енергоблоків №1 і №2. Чеські спеціалісти зарекомендували себе порядними, технічно грамотними та досвідченими партнерами. Для атомної енергетики критерії, які стосуються забезпечення безпеки, є безумовно важливими та першочерговими.

Теги: РАЕС

Нефінансовий звіт НАЕК «Енергоатом» за 2016 рік