17.03.2016

Пересмикування фактів не додає авторитету виданню «Наші Гроші. Запоріжжя»

«Наші Гроші. Запоріжжя» у своїй публікації від 14 березня «Повар відремонтує приміщення атомників на 400 тисяч» некоректно використало особові дані власника підприємства ПП “Аверс” задля провокаційного заголовку, та викривило інформацію стосовно самого підприємства.

Повідомляємо, що ВП «Атоменергомаш» (АЕМ) дійсно за результатами відкритих торгів уклав кілька угод з ПП «Аверс» на ремонтні послуги загальною вартістю 398 тис. грн. Незважаючи на те, що освіта власника зазначеного підприємства немає жодного відношення до якості послуг, які воно надає, повідомляємо, що власник ПП «Аверс» Олексій Венгеренко закінчив Запорізькій державний технічний університет 21.06.1996 р. за спеціальністю електропостачання та електрозбереження (диплом спеціаліста  ЛР №003885). Вважаємо що журналісти «Наші Гроші. Запоріжжя» повелися не професійно, зробивши висновки щодо освіти О.Венгеренко виключно на основі його резюме, в якому зазначено що він шукає роботу повара та повідомляє про те, що має відповідні професійні навички.

Ще одним твердженням видання, яке не відповідає дійсності, є повідомлення про те, що ПП «Аверс» раніше отримувало підряди виключно від “Атоменергомашу”. Насправді ж ПП «Аверс», крім АЕМ, здійснював ремонтні роботи для Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, а також для приватних підприємств ПП «СТХ-СЕРВІС» на 382 тис. грн та ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» - 330 тис. грн. Зазначені договори виконані повністю. У складі документації конкурсних торгів ПП «Аверс» надав Декларацію відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, яка зареєстрована у Держгірпромнагляду 26.02.2015 р.

Звертаємо увагу журналістів «Наші Гроші. Запоріжжя», що керівником ПП «Аверс» є Віка Венгеренко, яка у 2009 році закінчила Харківську національну академію міського господарства і отримала повну вищу освіту за спеціальністю  «Промислове і цивільне будівництво» та здобула кваліфікацію інженера-будівельника (диплом спеціаліста ХА №36901053).

Додатково зазначаємо, що інформації, яка б свідчила про неможливість надання ПП «Аверс» якісних та належних послуг з виконання поточного ремонту приміщень АЕМ, не встановлено. Порушень діючого законодавства під час проведення зазначених торгів не виявлено. Доводиться констатувати, що журналісти, які мають боротися з корупцією, застосовують маніпулятивні технології.